Start Glavna jela Hajdučka mućkalica

Hajdučka mućkalica

Clipboard27

Priprema:
1. Svinjsko meso i džigericu iseći na deblje šnicle, ispeći ih na roštilju, a zatim iseći na kocke.
2. Kobasice ispeći na roštilju i iseći na kolutove.
3. Mleveno meso posoliti i napraviti ćevapčiće (oko 20 komada), pa i njih ispeći na roštilju.
4. Paprike iseći na kocke, a crni luk na rebarca.
5. Sve navedene namirnice izmešati na ovalu – meso, kobasice, džigericu, ćevapčiće, luk, i papriku.
6. Napraviti preliv od ulja, iseckanog belog luka, slatke i ljute mlevene paprike i začina, a zatim preliti mućkalicu na ovalu.
7. Kriške hleba namazati ostatkom preliva, ispeći ih na roštilju i iseći na kocke.
8. Kockice hleba složiti oko mućkalice po obodu ovala i servirati nabodeno čačkalicama.

Recept Bojana Marjanovića iz Zaječara
Recept Bojana
Marjanovića iz Zaječara