Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko i svež kvasac, dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica. Poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Jaja umutiti viljuškom u posudi za mešenje, dodati mast i so, pa malo izmešati.
3. Sipati nadošao kvasac, zatim dodavati pomalo brašna i zamesiti meko testo. Ostaviti ga da se odmara najmanje pola sata.
Fil:
1. Crni i beli luk iseckati, pa ga pomešati sa mlevenim mesom.
2. Meso dinstati na malo ulja, začiniti ga i dodati 2 čaše vode. Kad voda ispari, dinstati još malo neprestano mešajući, pa šerpu skloniti sa vatre da se smesa ohladi.
3. Ocediti masnoću, pa mlevenom mesu dodati senf i kečap.
Finalni postupak:
1. Kad se testo odmori, razviti ga i podeliti na 16 jufkica. Svaku malo rastegnuti tako da sredina bude malo deblja od krajeva.
2. U sredinu svake jufkice staviti malo mesa, pokupiti krajeve i spojiti ih.
3. Hamburgere okrenuti naopačke i ređati u podmazan pleh, sačekati da malo nadođu, premazati jajetom, posuti kimom ili susamom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.