Sastojci:
500 g kora za pitu
2 kašike ulja
1 čaša* jogurta
1 čaša ulja
4 jajeta
1 čaša heljdinog brašna
1 prašak za pecivo
600 g sira
*čaša=200 ml
Priprema:
1. Belanca penasto umutiti. Žumanca blago razmutiti, dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa dobro umutiti sastojke.
2. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati smesu. Malo fila ostaviti sa strane i pomešati sa dve kašike ulja.
3. Položiti koru, premazati filom, naneti drugu koru, pa i nju premazati. Zatim, naneti izmrvljen sir i uviti u rolat.
4. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
5. Pripremljene rolate poređati u podmazan pleh i premazati prethodno odvojenim filom.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta tj. dok ne porumeni.