Start Vaši recepti Heljdina rolada sa sirom

    Heljdina rolada sa sirom

    Recept Dragane Mitrović iz Kragujevca

    Pita sa heljdinim korama

    • 50 minuta
    • 4-6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    500 g kora za pitu
    2 kašike ulja
    1 čaša* jogurta
    1 čaša ulja
    4 jajeta
    1 čaša heljdinog brašna
    1 prašak za pecivo
    600 g sira
    *čaša=200 ml

    Priprema:

    1. Belanca penasto umutiti. Žumanca blago razmutiti, dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa dobro umutiti sastojke.
    2. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati smesu. Malo fila ostaviti sa strane i pomešati sa dve kašike ulja.
    3. Položiti koru, premazati filom, naneti drugu koru, pa i nju premazati. Zatim, naneti izmrvljen sir i uviti u rolat.
    4. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
    5. Pripremljene rolate poređati u podmazan pleh i premazati prethodno odvojenim filom.
    6. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta tj. dok ne porumeni.