Sastojci:
100 g belog brašna
250 g ražanog brašna
2 supene kašike maslinovog ulja
10 g svežeg Alpha kvasca
150 ml mlake vode
1 kafena kašika šećera
1 kafena kašika soli
Premaz
1 supena kašika maslinovog ulja
½ kafene kašike morske soli
korijander u zrnu
Priprema:
1. U mlaku vodu potopiti kvasac, dodati šećer i dobro promešati, pa ostaviti da nadođe.
2. Pomešati ražano i belo brašno. U tako pripremljeno brašno dodati so, ulje i kvasac. Sve dobro promešati i zamesiti testo kao za klasičan hleb. Ostaviti testo da se duplira, na toplom mestu, prekriveno pamučnom krpom.
3. Kada je testo naraslo, blago ga premesiti na radnoj površini uz dodatak ½ šake belog brašna (da se ne bi lepilo). Tako dobijeno testo prebaciti na pleh sa papirom za pečenje. Ostaviti na toplom mestu da naraste 20 minuta, pokriveno pamučnom krpom. Zatim, premazati uljem i posuti sa par zrna korijandera.
4. Peći u ugrejanoj rerni, na 220° C oko 20 minuta tj. dok ne dobije finu, rumenu koricu.