Džulija Roberts
Ova neverovatno sveža kombinacija breskvi, škotskog viskija i braon šećera omiljena je poslastica “Zgodne žene”. Evo recepta:
Sastojci:
– 300 grama očišćenih breskvi (isecite na sitne komade)
– 1/4 šolje svežeg soka od limuna
– 1/4 šolje škotskog viskija
– 1 vanil-šećer
– 3/4 šolje smeđeg šećera
– 12 kriški maslaca, isečeno
– 1 i 1/2 šolje brašna
– 1 kašičica cimeta
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Smesu je najpraktičnije peći u vatrostalnoj posudi srednje veličine.
U velikoj posudi sjediniti breskve sa sokom od limuna. Dodati viski, vanil-šećer i 1/4 -šolje braon šećera, promešati i ostaviti da odstoji.
U međuvremenu, maslacom namazati vatrostalnu posudu.
U posebnoj posudi, pomešajte brašno, cimet i 1/2 šolje smeđim šećerom. Mutiti s otopljenim maslacom dok se ne dobiju grube mrvice od testa.
Smesu od bresaka sipati u vatrostalnu posudu i preko nje posuti mrvicama testa.
Kolač peći 30-35 minuta, ostaviti da se prohladi i servirati toplo sa smrznutim jogurtom ako želite.