Džesika Alba
Obožava piletinu i ne koristi mnogo začina pripremajući je.
Ovo je Džesikin recept za pečeno pile.
Sastojci:
– 1 pile (oko 2 kilograma)
– limun
– začini po izboru, njen je ruzmarin, beli luk, maslinovo ulje, morska so, sveže mleveni crni biber i ljuta paprika
Priprema
Zagrejati rernu na 220 stepeni, malo nauljiti tepsiju za pečenje i sipati pola šolje vode.
Pile premazati limunom, i u posebnoj posuti sjediniti 4 kašičice iseckanog ruzmarina, 4 čena mlevenog belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, nekoliko kolutova ljute papričice, so i biber i time dobro utrljati pile, spolja i iznutra. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta, izvaditi, prohladiti, iseći i služiti uz sezonsku salatu po izboru.
n
n
n
n
Ocena za recept je: