Potrebno:
– 1,5 kilograma crvenih paprika
– 1,5 kilograma paradajza
– glavica belog luka
– veza peršuna
– 2 ljute papričice ( po želji )
– pola šolje maslinovog ulja (čaša od kiselog mleka)
– sok od jednog limuna
– 20 grama soli
Pročitajte još…Goca Tržan: Hrono ishranom do vitkosti
Priprema:
Paradajz oljuštiti i iseći na manje komade. U veću šerpu sipati ulje, ringlu podesiti na srednju temperaturu. Kad se ulje zagreje sipati paradajz u šerpu i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje.
Papriku očistiti od semenki i iseći na manje komade. Peršun, ljutu papriku, beli luk iseckati što sitnije. Pripremiti so i sok od limuna.
Nakon 30 minuta krčkanja paradajza, dodati sve sastojke osim crvene paprike. Promešati nekoliko puta i nastaviti kuvanje uz povremeno mešanje. Nakon 10 minuta dodati crvenu papriku i kuvati još 40 minuta.
Od vrste paradajza i paprika, od toga koliko tečnosti sadrže u sebi zavisi, da li ćete pindžur kuvati duže ili kraće, ali u proseku treba oko sat i po.