Sastojci:
500 g jagnjetine
1 crni luk
2 čena belog luka
2 crvene paprike
4 paradajza
½ kašičice mlevene ljute paprike
so, biber
lovorov list
200 ml bujona od povrća
vezica peršuna
malo ulja
Priprema:
1. Meso oprati i prosušiti papirnom salvetom. Iseći na krupnije kocke i začiniti po ukusu.
2. Zagrejati ulje i propržiti kockice mesa. Dodati nekoliko zrna bibera i listić lovora. Kad meso dobije boju, dodati luk isečen na rebarca i kratko propržiti.
3. Papriku iseći na kocke a paradajz na četvrtine. Sve dodati mesu, kao i beli luk i malo ljute paprike po želji. Preliti bujonom i smanjiti temperaturu.
4. Kuvati na laganoj vatri oko pola sata dok meso i povrće ne omekšaju. Pred kraj kuvanja, posuti seckanim peršunom.
Savet: U hrono ishrani, jagnjetina se konzumira samo za ručak. Za večeru se jedu laganije vrste mesa.
Recepte prilagođene hrono ishrani možete pronaći u časopisu Hrono kuvar.