Sastojci:
1 salata puterica
500 g pilećih filea
1 avokado
1 krastavac
4 paradajza
4 kuvana jajeta
1 vezica mladog luka
hronohleb
so, biber
maslinovo ulje
limunov sok
Priprema:
1. Piletinu začiniti po ukusu i ispeći na grilu ili u rerni. Skuvati jaja i oljuštiti, a zatim iseći na četvrtine.
2. Avokado iseći po sredini, izvaditi košticu i pažljivo kašikom izvaditi meso. Iseći na šnitice i poprskati ga s malo limuna da ne potamni.
3. Salatu oprati i seći na tračice, a ostalo povrće iseckati po želji.
4. Na tanjir staviti prvo tračice salate, dodati piletinu isečenu na šnite, jaja, avokado i ostalo povrće. Sve lepo aranžirati.
5. Hronohlepčiće iseći na šnite, poprskati s malo ulja i ispeći u rerni. Poslužiti uz salatu za doručak.
Savet: Bez jaja, hleba i paradajza može se dobiti savršena obrok salata za doručak, ručak i večeru.