Sastojci:
400 g prokelja
400 g šampinjona
400 g čeri paradajza
1 ljubičasti luk
1 manja hronoveknica
so, biber
dozvoljeno ulje
limunov sok
Priprema:
1. Prokelj očistiti od spoljnih listova i preseći napola ako je velik. Šampinjone obrisati i ostaviti cele, a ako su veliki, prepoloviti ih ili iseći na četvrtine.
2. Povrće staviti na pleh preko papira za pečenje, posoliti i pobiberiti, pa preliti s malo ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
3. Paradajziće preseći napola i kratko propržiti na malo ulja, a zatim izvaditi na tanjir.
4. Hrono veknicu iseći na šnite, a zatim na kockice, preliti s malo ulja i propeći u tiganju da dobije rumenu koricu. Ljubičasti luk iseći na tanka rebarca.
5. Na tanjir servirati gotovo povrće, začiniti i poslužiti uz kockice prepečenog hleba.