Ručak
Sastojci:
500 g telećih šnicli
1 crvena paprika
1 veza mladog luka
1 tikvica
so, biber
list lovora
dozvoljeno ulje
Priprema:
1. Šnicle iseći na manje komade, istanjiti i začiniti po ukusu. Povrće iseći na tračice, tako da bude duže od širine šnicli.
2. Na svako parče mesa staviti po nekoliko tračica povrća i zamotati u rolnicu. Krajeve pričvrstiti čačkalicom da se ne odmotaju prilikom prženja.
3. U tiganju zagrejati kašiku ulja, dodati biber u zrnu i listić lovora (za pikantniji ukus, može se dodati i malo seckane ljute paprike). Zatim spustiti pripremljene rolnice i pržiti ih nekoliko minuta da dobiju lepu boju sa svih strana.
4. Pečene rolnice odložiti na papirni ubrus da upije višak masnoće, sačekati da se prohlade pa servirati uz salatu od svežeg povrća.
Savet: Ukoliko teletinu zamenite pilećim belim mesom, rolnice možete pripremiti za ručak i večeru.