Početak septembra ne podrazumeva samo povratak radnim obavezama i polazak u školu; za neke je to mesec nastavka humanog druženja „MAXI domaćica“, koje „Color press group“ organizuje bezmalo 12 godina.
Čitateljke kulinarskih izdanja najveće medijske kuće na Balkanu, učesnice pomenute akcije, u svojim kuhinjama pripremile su slatke krofne, uglavnom po starim recepturama, i ukrasile ih onako kako samo one umeju, iznoseći ih pred žiri koji je imao zadatak da ih oceni.
U restoranu „Fontana“, u kom su domaćice ispijale kafu i grickale meze, dok je žiri isprobavao njihove krofne, teška srca odlučujući se za najbolje, kako izgledom, tako i ukusom, odigravao se pravi raj za oči i nepca!
Žiri su činili: Daniela Stamenković, veb urednica magazina „Lepota i Zdravlje“ koja je imala malog pomagača-sina Luku Stamenkovića, Ivana Knežević – novinarka portala „NS Hronika“, Nikola Radin, delfinski terapeut i pisac, Nebojša Tukodi, pevač i ugostitelj restorana „Roseto“, kao i stalni saradnik časopisa „Pošalji recept“ Ivor Sabadoš.
Pošto su odabrali najbolje krofne, svim učesnicama su podeljeni poklončići firme „Stevan still“ iz Zemuna, a prvih šest osvojile su vredne nagrade. Šesto, peto i četvrto mesto, osvojile su, tim redom: Nađa Dojin, Sandra Gavrilović i Dijana Miletić, kojima je „Fondan plus“ iz Beograda darovao fondan masu, znajući da će one to iskoristiti na najbolji način, vične u kuhinji.
Treća nagrada, kuvar Džejmija Olivera, izdavačke kuće „Vulkan“ pripala je Jelici Šuput, a druga nagrada- aranžman za dve osobe na Kopaoniku, koju daruje „Jolly tours“, obradovala je Snežanu Drobac koja se prvi put takmiči.
Prva nagrada, vaučer „MAXI“ u iznosu od 10.000 dinara, poklon „MAXI“ marketa, kao i titula septembarske „;MAXI domaćice meseca“ posebno je izazvala radost kod Radoslave Dabić Bebe, koja se redovno odaziva i koja je svoj pobednički recept podelila sa vama!
Posle izvrsnog druženja u restoranu „Fontana“ i posle dodeljenih nagrada, sve krofne odnete su u Veternik, u Dom za decu i omladinu ometene u razvoju.
Narednu družbu zakazujemo vam već za oktobar, a do tada čitajte sva kulinarska izdanja „Color press“ i ne zaboravite da se prijavite za učešće u „MAXI domaćici meseca“!
Pobednički recept Radoslave Dabić:
6dl mleka, kašičica šećera i kvasac pomešati
kg brašna, dc ulja, kašičicu šećera, kašičicu soli dodati i pomešati sa kvascem koji se podigao, uz dodatak limunove kore.
Neka odstoji pola sata , pažljivo razvući oko 2cm i neka odstoji još 10 minuta; peći u ulju ili masti i vaditi da se ocedi na papir.
Posuti prah šećerom
Autor: Nikea Vučetić
Foto: Mladen Sekulić