Čak i najboljim kuvaricama se desi da prekuvaju povrće, presole jelo ili prepeku meso. Ali, tajna je u tome da i od toga možete da napravite ukusan obrok. Sledite naše savete.
Prekuvano povrće
Hteli ste da kao prilog imate dinstano povrće ali ono se prekuvalo i raspalo. Stavite u blender i napravite od njega pire kao dodatak jelu.
Ispucala kora za tortu
Prepekli ste koru, stavili previše brašna, stavili premalo putera…, nije bitan razlog, ali kora se raspala.
Samo stavite deliće u činiju, prelijte sa pudingom i dodajte zamrznuto ili sveže voće i napravite super ukusnu poslasticu.
Presoljena hrana
Da biste “ubili” so, dospite malo vode ili dodajte sirće ili limunov sok. Takođe, možete staviti jedan oljušten krompir da se skuva u tom jelu i pokupi so. Nemojte da zaboravite da izvadite krompir pre posluženja.
Prekuvan pirinač
Pirinač ste kuvali sa previše vode i sada je skašen i ne možete da ga poslužite. Nemojte ga baciti već ispržite luk i mleveno meso, začinite i dodajte u pirinač. Napunite smesom paprike, paradajz ili tikvice i pecite u rerni oko pola sata na 180 Celzijusovih stepeni, dok pirinač ne postane hrskav.
Preljuto jelo
Ako vam se omaklo malo više začina, i jelo je previše ljuto, dodajte malo pavlake ili kiselog mleka.
Možete i skuvati krompir kao prilog da biste smanjili ljutinu.
Sasušeno, tvrdo meso
Ako ste predugo spremali meso na jakoj temperaturi ono je postalo tvrdo. Iseckajte ga, dodajte paradajz sos i malo kačkavalja i napravite takose ili pastu.
Prekuvana testenina
Mnogi se plaše da će testenina ostati živa pa je prekuvaju. Da biste popravili stvar, ocedite je i propržite na maslinovom ulju ili puteru pre nego što je prelijete sosom.
Izvor: blic zena
Foto: Life Content