Sastojci:
– 2 kašike maslaca
– 3 šolje mleka
– 2 kašike pšeničnog brašna
– 180g gaude
– 180g kozijeg sira
– ½ šolje parmezana
– so, biber, peršun
– 1 veći karfiol
ISPROBAJTE I… Punjeni karfiol
Priprema:
Mleko sipati u šerpu i ostaviti da provri, a rernu ugrejati na 170 stepeni. Na tiganju otopiti maslac, dodati brašno i, kad blago porumeni sipati mleko, pojačati vatru i kuvati od 3-4 uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Kad se smesa zgusnula, skloniti sa ringle, dodati narendanu gaudu, pola kozijeg sira i pola parmezana. Začiniti solju i biberom te promešati. Ako je smesa pregusta, dodati još toplog mleka. Pomešati smjesu sa sirom i karfiol i sve staviti u vatrostalnu posudu, posuti preostalim parmezanom i kozijim sirom. Karfiol peći 50 minuta i na kraju posuti peršunom.
Izvor: gastro.hr
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net