Piletina sa brokolijem na kineski način
Potrebno je:
2 kašike soja sosa, 2 kašike pirinčanog sirćeta, 1 kašika ulja od susama, 2 kašike sosa od ostriga, 1 kašika kukuruznog brašna, 2 kašike biljnog ulja, 300 grama pilećeg belog mesa, 3 kašike mlevenog đumbira, 2 čena belog luka, 2 mlada luka, 1 brokoli isečen na cvetove, kuvani beli pirinač.
Priprema:
Pomešajte soja sos, sirće, kukuruzno brašno, sos od ostriga i ulje od susama. U vok ili veliki tiganj, zagrejte biljno ulje, dodajte piletinu i pržite oko 10 minuta. Potom dodajte đumbir, beli luk, mladi luk i brokoli i to sve mešajte oko 3 minuta. Dodajte 50 ml vode, soja sos i kuvajte oko minuta, dok se ne zgusne. Servirajte sa toplim pirinčem.