Potrebno je:
1 i po kašika maslinovog ulja, 1 srednji luk, 2 čena belog luka, 2 brokolija, isečena, litar pilećeg bujona, 1 kašičica soli, 150 ml mleka, malo aleve paprike, 1 baget i 100 grama čedar sira.
Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednjoj temperaturi, potom dodajte crni, beli luk i stabljike brokolija. Prekrijte i kuvajte uz povremeno mešanje oko 15 minuta, dok ne omekša. Onda dodajte pileći bujon i so, prekrijte, podignite temperaturu i čekajte da provri. Dodajte cvetove brokolija, smanjite temperaturu i mešajte, nepokriveno, dok cvetovi ne omekšaju za oko 10 minuta. Sklonite sa vatre i pustite da se ohladi desetak minuta. Izblendajte dok se ne stvori kaša. Vratite je na vatru, dodajte mleko i alevu papriku i kuvajte na srednjoj vatri.
Isecite baget na kriške, stavite na svaku krišku po parče sira i na tiganju grejte dok se sir ne istopi. Servirajte uz čorbu.
Izvor: Blic žena
Foto: Thinkstock