Sastojci:
150 g smokija
1 cvekla
1 celerov koren
1 crna rotkva
1 velika šargarepa
1 praziluk
1 glavica zelene salate
1 pakovanje surimija (meso krabe)
Za dresing:
100 g posnog majoneza
vorčester sosa po ukusu
soja sosa po ukusu
začinsko bilje po želji
sok od jednog limuna
beli luk u prahu
maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
1. Cveklu, šargarepu i crnu rotkvu očistiti i narendati.
2. Koren celera, praziluk i surimi štapiće iseći na tanke štapiće.
3. Pomešati sve pripremljeno povrće sa surimi štapićima.
4. Za dresing pomešati posni majonez sa vorčester sosom i soja sosom po ukusu, dodati začinskog bilja po želji i belog luka u prahu. Na kraju iscediti sok od limuna, pa sve lepo promešati i izjednačiti.
5. U treću činiju staviti smoki i tako servirati sve posebno.
6. Pre samog jela neka svako sebi sipa smoki, pa salatu i na kraju dresing u onoj srazmeri koliko želi.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net