Sastojci:
Kakao prah 1 kafena kašika
Smeđi šećer (ili med) 1 kafena kašika (po želji može i više)
Mleko 1/3 šolje (po želji napravite razmeru)
Voda
Priprema:
1.Stavite vodu u džezvu, da provri. Odlijte deo u šolju, a u džezvu sipajte kafenu kašiku kakaa. Odmah će početi da peni, te prelijte preostalom vodom – kao kada spremate tursku kafu. Čim ponovo zapeni, sklonite sa vatre.
2.Dodajte smeđi šećer ili med (dovoljna je kafena kašika, ali ako želite slađe, možete dodati i više) i promešajte. Dodajte malo mleka i uživajte!
3.Ukoliko želite da dobijete što tamniji kakao napitak razmera je 2/3 šolje kakaa (ponekad i više) i 1/3 mleka, ali možete raspodeliti kako vam se sviđa.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net