Sastojci:
10-12 tortilja
150 g kačkavalja
180 g kisele pavlake
150 g suvog vrata
kečap
origano, biber
Priprema:
1. Tortilje iseći modlom približne veličine kalupa za mafine, tako da pokrije i ivice kalupa (da se dobije oblik prave koripice tj. čašiče). Kalupe za mafine premazati uljem. Kačkavalj izrendati, a suvi vrat iseći na manje kockice.
2. Oko 60 g kačkavalja ostaviti sa strane a ostatak pomešati sa suvim vratom, kiselom pavlakom, kečapom i začinima pa dobro sjediniti sastojke.
3. U svaki kalup za mafine položiti testo tortilje tako da se dobije oblik korpica.
4. Na dno korpica usuti malo kačkavalja a zatim dodati punjenje.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 15 minuta.
6. Izvaditi iz pećnice, sačekati par minuta da se korpice prohlade a zatim poslužiti.