Sastojci:
2 kg kiselih jabuka
3 glavice crnog luka
10 čenova belog luka
8 ljutih paprika
250 g smeđeg šećera
300 ml sirćeta
1 kesica bibera zrnu
1 kašika garam masale
1 kašika soli
1 kašičica seckanog ruzmarina
50 ml ulja
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti, očistiti od semenki i iseći na osmine.
2. Crni luk i beli luk očistiti i iseći na sitne kockice.
3. Ljute paprike očistiti od semenki i iseckati na sitno.
4. U dubljoj šerpi ugrejati ulje pa dodati crni luk propržiti da omekša, vodeći računa da ne promeni boju.
5. Dodati beli luk, garam masalu i biber pa kratko propržiti. Zatim dodati ljutu papriku, šećer, sirće i jabuke pa dinstati na umerenoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
6. Smesu redovno mešati da ne zagori, pa pred kraj dodati seckani ruzmarin.
7. Štapnim mikserom ispasirati smesu pa vratiti na ringlu da provri. Vruću smeseu sipati u oprane i osušene tegle. Zatvoriti, prekriti i utopliti da odstoji preko noći.
8. Sutradan tegle preneti na predviđeno mesto i koristiti po potrebi.