Sastojci:
– 200 g majoneza
– 2 dl pavlake
– 1 kašičica senfa
– 50 g kikirikija
– 5 kiselih krastavaca
– 50 g semenki suncokreta
– 3 srednja krompira
– 1/2 limuna
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće pa ostaviti da se ohlade i iseći na kockice.
2. Praziluk i kisele krastavce iseći na kockice.
3. Krompir obariti neoljušten. Sačekati da se ohladi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
4. U većoj posudi sjediniti piletinu, praziluk, kisele krastavce, krompir, krupno seckani kikiriki i semenje suncokreta.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, sok od pola limuna i začine po ukusu. Pripremljeni umak preliti preko seckanih sastojaka i polako promešati.
D.S.