Start Deserti Interkontinental torta

Interkontinental torta

inter
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam, a potom umešati 6 kašika oraha i kašiku brašna.
2. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pecenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta.
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još 2 kore.

Fil:
1. Mleko staviti da provri. Posebno ulupati žumanca sa šećerom, pa dodati brašno i sve ukuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, pa skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Margarin penasto ulupati pa sastaviti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na 3 dela. U prvi dodati mlevene orahe, u drugi otopljenu čokoladu, a u treci kokos.

Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil sa orasima, kora, fil sa čokoladom, kora, fil sa kokosom.
2. Celu tortu preliti čokoladom otopljenom sa margarinom.

Recept Jelene Ćurčić iz Novog Sada
Recept Jelene Ćurčić iz Novog Sada