Čoko-kesten torta
Sastojci:
za kore
– 8 jaja
– 8 kašika šećera
– 12 kašika kesten pirea
– 3 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 250 g margarina
– 160 g šećera
– 200 g kesten pirea
– 100 g čokolade
– 50 g eurokrema
– 100 g mlevenih badema
za dekoraciju
– 4 dl slatke pavlake
Priprema
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi pomešati žumanca, šećer, kesten, prašak za pecivo i brašno, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. U okrugao kalup obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno preseći napola da se dobiju dve kore.
Fil:
1. Čokoladu otopiti i ostaviti da se prohladi.
2. Margarin penasto umutiti, sjediniti sa šećerom, kesten pireom, mlevenim bademima, eurokremom i otopljenom čokoladom te dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Polovinu kore vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil, poravnati i preklopiti drugom korom. Sačekati da se torta stegne pa je izvaditi iz kalupa.
2. Tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
SAVET PLUS:
Za pripremu ove torte ne morate koristiti industrijski kesten pire, već možete sami obariti kestenje i ispasirati.
Više recepata naći ćete u magazinu Pošalji recept!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs