Ukoliko su kokos i riža namirnice koje volite, ova torta će vam sigurno postati jedna od omiljenih!
Sastojci:
Za kore:
8 belanaca
14 kašika šećera
100 g kokosovog brašna
2 kašike brašna
2 kašike ulja
Za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera u prahu
200 g čokolade sa rižom
125 g margarina
Za dekoraciju:
2 šlaga
Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg pa uz neprestano mešanje dodavati 7 kašika šećera.
2. Zatim dodati 50 g kokosovog brašna, 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja i polako promešati.
3. U kalup za tortu obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 150°C. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer te kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi. Fil skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
3. Čokoladu sa rižom izrendati na krupno rende, dodati u fil te polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati pripremljenim filom i preklopiti drugom korom.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.