Slanina je jedna od najukusnijih namirnica i nezaobilazan sastojak mnogih jela, ali vrlo ju je teško savršeno ispržiti, pogotovo ako to radite sami.
Koliko ljudi, toliko i ćudi. Svi imamo pomalo različite ukuse – neki vole kada je slanina malo žilavija, dok je drugi ne jedu ukoliko nije savršeno hrskava i vrlo lako vam se može desiti da nakon prženja dobijete suvu slaninu koja se nikome neće svideti.
Do ovoga dolazi zato što proces dimljenja slanine uključuje brojne korake koji isušuju meso – soljenje, sušenje i pakovanje u hermetički zatvorene kutije. Iako se sve ovo radi kako bi meso ostalo uksuno, ono se usled svih ovih koraka lakše suši, pa čak ume i da izgori, kada dodirne vreo tiganj.
Na svu sreću postoji ovaj video koji će vam pokazati kako da svaki put spremite savršeno sočnu i hrskavu slaninu zahvaljujući tajnom sastojku:
Izvor: Superzena
Foto: Pinterest