Sastojci:
– 1,2 kg krompira
– 4 veće šargarepe
– 500 g mlevene junetine
– 2 glavice crnog luka
– 1 dl soka od paradajza
– 3 jajeta
– 3 dl pavlake za kuvanje
– 1 dl mleka, ulje
– mešavina začina
ISPROBAJTE I… Musaku sa paprikama
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, ostaviti ga da se ohladi a potom oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Šargarepu takođe oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Crni luk sitno iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Pred kraj dinstanja sipati sok od paradajza, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku za kuvanje, mleko i začine po ukusu.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti polovinu rendanog krompira i šargarepe. Premazati polovinom fila od junetine i naneti preostalu smesu od krompira i šargarepe. Na kraju preliti umućenom smesom od pavlake.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net