Sastojci:
400 g špageta
200 g praške šunke
150 g kačkavalja
100 g paradajz pirea
1,5 dl kečapa
100 g majoneza
20 g parmezana
150 g mariniranih šampinjona
1 glavica zelene salate
mešavina začina
origano
so, biber
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi a potom ih ocediti i iseći na kraće komade.
2. Prašku šunku iseći na kockice, šampinjone na listove a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti špagete, prašku šunku, šampinjone i kačkavalj. Dodati kečap, paradajz pire, majonez, parmezan, origano i ostale začine po ukusu.
4. Sve sastojke polako promešati kako bi se dobila kompaktna masa.
5. Listove zelene salate oprati i sa njima prekriti odgovarajuću tacnu za služenje. Odozgo staviti pripremljenu salatu i dekorisati po želji.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net