Mlada pevačica Ivana Pavković je rođena 1991. godine u Boru i odrastala je u skromnoj porodici koja je negovala ljubav prema muzici što se kasnije odrazilo i na životni put ove mlade pevačice. Još kao mala nastupala je na raznim priredbama i takmičenjima, ali prelomna godina za njen muzički početak je svakako 2010. godina kada se po drugi put prijavljuje na audiciji za takmičemnje “Zvezde Granda” koje joj donosi veliku slavu i popularnost.Trenutno uživa u ljubavi sa kolegom Petrom Mitićem, vredno radi, a kada joj ostane malo slobodnog vremena, voli i da skuva nešto ukusno i zdravo.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Pošto sam se osamostalila kad sam došla u Beograd, morala sam da počenem da kuvam. S obzirom kakvim se poslom bavimo, Petar i ja, kad god smo slobodni ja skuvam nešto. Nazovem mamu koja mi izdiktira recept i školski mi objasni šta i kako treba uraditi, i uvek mi sve ispadne lepo. Pošto je mamina kuhinja najbolja, tako i ja učim od najbolje, i trenutno uživam u tome.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Pa više sam kao mala jela sve, nego sada, sada sam malo probirljiva. U svakom slučaju volim domaću kuhinju, volela sam je kao mala, a volim je i sada.
Omiljeni restorani u rodnom gradu?
Uglavnom kad odem u Bor svi nešto spremaju, tako da slabije posećujem restorane, ali evo izdvojila bih restoran RTB Club.
Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Kada sam u inostranstvu, nikada nemam vremena da nešto vidim, pa uvek i jedemo na brzinu i u prolazu, ili jedemo u hotelu u kojem spavamo, ili u nekoj pekari koja je u prolazu.
Da li vodiš računa o ishrani?
Trudim se da se što zdravije hranim kada sam u mogućnosti. Ali zbog posla kojim se bavim, to mi nije uvek dostupno, pa nisam uvek u mogućnosti da to i poštujem. Naravno,i tada vodim računa šta ću pojesti.
Omiljena kuhinja
Volim sve specijalitete, slano i slatko, ne biram. Uživam u mnogim kuhinjama, ali naša tradicionalna srpska kuhinja mi je ipak najdraža.
Omiljeni recept za kraj
Piletina s povrćem
Sastojci: Pileće belo meso, mladi crni luk, beli luk, sveža paprika, paradajz, tost hleb, ulje, so , biber, pavlaka. Izdinstam meso, dodam luk i svežu paprika, a zatim i paradajz. Sve to začinim po ukusu, dodam pavlaku i stavim na tost hleb. Jako ukusan i zdrav obrok. Prijatno!
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: IVAN VUČIĆEVIĆ copyrighted