Start Glavna jela Meso Iz bakine sveske s receptima – piletina s mlincima

Iz bakine sveske s receptima – piletina s mlincima

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 55 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g mlinaca
700 g pilećeg belog mesa
500 ml neutralne pavlake
200 ml kisele pavlake
3 žumanceta
1 l pilećeg bujona
200 g kačkavalja
100 ml ulja
mešavina začina
so, biber

Priprema:

1. Pileće meso iseći na tanje šnicle, začiniti sa obe strane i propržiti na malo ulja, toliko da porumeni.
2. U lonac dodati oko litar vode, pa kada prokuva dodati dve kocke za pileću supu (ipak, najbolje je ako imate domaću bistru supu).
3. Potom dodati mlince i kratko blanširati. Izvaditi iz tečnosti i ostaviti sa strane.
4. Sjediniti žumanca, neutralnu i kiselu pavlaku, pa dodati suvi začin po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu premazati uljem pa rasprorediti sloj barenih mlinaca.
6. Preliti sa malo fila od pavlake, dodati pileće meso i ponovo preliti filom od pavlake.
7. Naneti još jedan red mlinaca, red šnicli, pavlaku i završiti mlincima.
8. Pripremljeno jelo zaliti sa malo bujona u kome su se mlinci kuvali, posuti rendanim sirom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta tj. dok ne dobije lepu rumenu boju.
9. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi i poslužiti uz salatu po izboru.