Sastojci:
500 g brašna
250 g margarina
5 kašika kisele pavlake
2 žumanceta
100 g šećera
1 limun (kora)
2 kašike limunovog soka
350 g krema od lešnika
Priprema:
1. Umutiti omekšali margarin sa šećerom, žumancima, kiselom pavlakom, sokom i rendanom korom limuna.
2. Postepeno dodavati brašno i mesiti dlanovima dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru najmanje 60 minuta.
3. Potom testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, pa okruglom reckavom modlom seći testo.
4. Ređati u pleh, vodeći računa da bude dovoljno prostora između njih i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC dok blago ne promene boju. Izvaditi pečene vanilice i ostaviti da se ohlade.
5. Po dve vanilice spajati kremom od lešnika.