Sastojci:
3 veće viršle
300 g pelat paradajza
150 ml neutralne pavlake
1 čen belog luka
1 manji crni luk
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
listovi svežeg bosiljka
65 g parmezana
100 g čedar sira
300 g kuvane paste
Priprema:
1. U široj šerpi ugrejati ulje, dodati iseckane viršle i propržiti par minuta, da porumene sa svih strana.
2. Dodati sitno seckani crni i beli luk, pa pržiti dok luk ne omekša i postane providan.
3. Zatim, dodati seckani pelat i začiniti po ukusu.
4. Promešati, poklopiti i ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi desetak minuta.
5. Zatim, dodati neutralnu pavlaku, rendani parmezan i čedar. Sve promešati da se sastojci dobro sjedine i dodati listiće bosiljka.
6. Na kraju dodati kuvanu pastu i malo tečnosti u kojoj se kuvala, pa dobro promešati da se testenina fino obloži sosom sa svih strana.
7. Servirati uz dodatak parmezana i lista bosiljka.