Sastojci:
Za kore:
4 jajeta
300 ml mleka
2 praška za pecivo
4 kašike kokosa
100 g šećera
300 g brašna
crvena kolačarska boja
Za fil:
180 g kisele pavlake
50 g šećera u prahu
2 kašike margarina
60 g kokosa
Za preliv:
100 g bele čokolade
1 kašika ulja
crvena kolačarska boja
šlag krem od čokolade
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 2 jajeta postepeno dodajući 50 g šećera.
2. Dodati malo crvene boje i 150 ml mleka, pa dobro umutiti mikserom.
3. Zatim dodati 150 g brašna, 1 prašak za pecivo i 2 kašike kokosa, te sve sjediniti varjačom.
4. Dobijenu smesu uliti u pleh i peći na 200°C dok ne porumeni. Na isti način ispeći još jednu koru.
5. Ohlađene kore iseći u oblik srca.
Fil:
1. Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa dodati pavlaku.
2. Zatim dodati kokos i sve umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom, preklopiti drugom korom pa i nju premazati filom.
2. Otopiti čokoladu s uljem, dodati crvenu boju, te preliti preko torte.
3. Ostaviti tortu da se stegne i nakon toga ukrasiti je umućenim šlagom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net