PRIPREMA:
1. Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera pa dodati 8 žumanaca i mutiti mikserom.
2. Dodati orahe, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja, promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje te peći na 180 °C. Gotovu koru poprečno preseći na dve kore.
3. Fil I: u posudu staviti šećer, vodu i čokoladu te istopiti na laganoj vatri. Zatim dodati orahe i kuvati uz neprestano mešanje. Ostaviti fil da se prohladi.
4. Fil II: skuvati mleko sa brašnom i šećerom pa ostaviti da se prohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim filom.
5. Glazura: istopiti čokoladu sa margarinom i šećerom pa dodati žumance i brzo mešati. Posebno umutiti belance i dodati u smesu sa čokoladom pa promešati.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil I, ”jafa keks” umočen u sok od pomorandže, fil II, kora, glazura.