Sastojci:
200 jagnjećeg mesa bez kostiju
100 g jagnjeće džigerice
1 glavica crnog luka
150 g mladog spanaća
50 g sitne testenine
1 koren peršuna
1 šargarepa
ulje
4 dl soka od paradajza
mešavina začina
Priprema:
1. Jagnjeće meso i džigericu iseći na manje kocke.
2. Crni luk takođe iseći na kockice, a šargarepu i koren peršuna izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati koren peršuna i šargarepu te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati meso i džigericu i pržiti uz mešanje 3 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Sipati sok od paradajza i 6 dl vode te ostaviti da proključa. Dodati testeninu i začine po ukusu pa nastaviti sa kuvanjem dok se testo ne obari.
6. Pred kraj dodati mladi spanać i promešati.