Start Glavna jela Jagnjeća kapama

Jagnjeća kapama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
jagnjeca

Priprema:

1. Šargarepu, luk i meso iseći na kockice. U šerpu sipati malo ulja, te izdinstati luk, potom šargarepu i meso. Dinstati dok meso ne bude upola gotovo.
2. Dodati brašno i mlevenu crvenu papriku, pa i njih upržiti. Potom naliti vodom i sačekati da provri.
3. U ključalu čorbu tek onda dodati sitno seckan spanać i pirinač. Kada provri, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka neko vreme dok se svi sastojci ne skuvaju.
4. Iseckati mladi crni i beli luk, pa ih ubaciti pred sam kraj kuvanja.
5. Gotovu kapamu začiniti po ukusu, pa servirati sa jogurtom ili kiselim mlekom.

milica rakic prokuplje
Recept Milice Rakić iz Prokuplja