Start Glavna jela Meso Jagnjeći ragu s mirođijom

Jagnjeći ragu s mirođijom

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 800 g jagnjetine bez kostiju
– 2 kašike seckane mirođije
– 2 čena belog luka
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 3 kašike brašna
– 60 g margarina
– 1 kocka za supu po želji
– 1 kašika soka od limuna
– 1 dl pavlake
– 1 žumance
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajuću šerpu staviti jagnjetinu u komadu, dodati šargarepu, kašiku mirođije, crni i beli luk. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
3. Kuvano meso i povrće procediti od tečnosti. Meso ostaviti da se prohladi i iseći na kocke 2×2 cm.
4. U posebnoj šerpi otopiti margarin, dodati brašno, promešati i naliti supom u kojoj se kuvalo meso. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati preostalu mirođiju, začine po ukusu, pavlaku, sok od limuna, kocku za supu, obareno meso i povrće, te kratko prokuvati. Skloniti sa šporeta, sačekati da se prohladi i umešati žumance.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs