Sastojci:
1 kesica želatina
200 g barenog pilećeg mesa
100 g barenog graška
½ obarene šargarepe
650 ml tople vode
1 kocka za supu
so
6-7 jaja
Priprema:
1. Na dnu jaja napraviti manju rupu i lagano iscediti jaje. Zatim, ljuske oprati toplom vodom (sa spoljašnje i unutrašnje strane) i ostaviti da se potpuno osuše.
2. Bareno meso usitniti tj. iseckati na manje komade ili rasparati viljuškom. Bareni grašak pomešati sa pripremljenim mesom i začiniti prema ukusu. Šargarepu iseći na kolutove i ostaviti sa strane.
3. Jaja položiti u držač za jaja (iz frižidera), tako da vrh bude okrenut na dole. Zatim, staviti komadiće šargarepe, pa mešavinu mesa i graška. Jaja što bolje napuniti smesom.
4. Uz ivice jajeta položiti i po koji komad šargarepe.
5. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.
6. Supu ugrejati i dodati želatin, pa mešati da se potpuno rastvori.
7. Naliti u jaja i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
8. Izvaditi iz frižidera i oljuštiti, a jaja servirati uz prateću dekoraciju po želji.