Japanska jabuka (kaki) je aromatična mesnata voćka, koja, osim izvrsnog mirisa i ukusa, ima i mnoga lekovita svojstva. Dakle, japanska jabuka uspešno vezuje slobodne radikale, ali i izbacuje toksine iz organizma. Sadrži beta-karoten, askorbinsku i betulinsku kiselinu (sprečavaju brzo starenje ćelija). Poboljšava imunitet, a i smanjuje rizik od razvoja ćelija rada.
Možete se koristiti i za izbacivanje urina iz organizma, budući da je odličan diuretik (pri čemu se ne izlučuje kalijum). Deluje i kao laksativ, imunomodulator, ali i kao zaštiteno sredstvo za jetru. Preporučuje se u slučaju avitamnioza, skorbuta, anemija (malokrvnosti)…
Sadrži obilje joda i kalijuma, te pomaže da se ovi elementi nadoknade u slučaju poremećaja funkcije štitne žlezde. Osim toga, normalizuje i vraća u ravnotežu odnos natrijuma i kalijuma. Redovna upotreba ovog voća može poboljšati rad organa za varenje, ali i ublažiti tegobe izazvane oboljenjima bubrega ili jetre.