PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 belanceta, dodati 3 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati 3 žumanceta, 2 kašike vrele vode, kašiku ulja, 2 kašike brašna, kašiku kakaoa i trećinu praška za pecivo. Promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C. Na isti način ispeći još 2 kore.
4. U posudi za mešanje umutiti 500 g šlaga sa pavlakom.
5. Kesicu želatina razmutiti sa 50 ml vode, staviti na tihu vatru i dodati prethodno umućen fil.
6. Žele: 4 kesice želatina razmutiti u soku od višanja, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne provri.
7. Pleh obložiti folijom, sipati trećinu pripremljenog želea i staviti u frižider da se stegne. Na isti način napraviti još 2 želea.
8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, žele, fil, višnje, kora, žele, fil, višnje, kora, žele, fil, višnje. Dekorisati po želji.