Leto i jesen su (zasluženo) na glasu kao godišnja doba bogata ukusnim voćem i povrćem, što našu trpezu čini znatno raznovrsnijom tokom tih meseci.
Ovo povrće će vam dati sjajnu “podlogu” za zimske mesece, jedite ga što više i nećete imati problema s prehladama i virusima.
Dakle, jedite zeleno i nećete pogrešiti!
Kelj
Kelj je jedna od namirnica kojom bi što češće trebalo da obogatite trpezu, pogotovo krajem jeseni, kada će hladnoća njegove listove učiniti mekšim. Kelj uspeva i na temperaturama nižim od 10 stepeni Celzijusa, zbog čega raste i tokom cele zime.
Pripremite Punjeni kelj za laganu večeru
Prokelj
Ako i dalje mislite da mrzite prokelj, probajte plodove koji se sada nalaze na pijačnim tezgama, jer su znatno ukusniji od onih koje jedemo leti. Ukoliko vam prokelj i dalje ne deluje ukusno, propržite ga kratko zajedno sa slaninom i teško da ćete mu odoleti. Sadrži veoma malo kalorija, ali dovoljno vitamina C i A, kao i biljnih proteina i vlakana.
Ostatak teksta pročitajte OVDE