Odabir hleba
U ogromnoj ponudi hleba na tržištu, lakše ćete se snaći ako odbacite one najnezdravije, a to su svi napravljeni od belog brašna. Većina koja je ostala napravljena je od mešavine s belim brašnom.
Na pravom integralnom hlebu stoji nalepnica s sertifikatom koji potvrđuje da je napravljen od celovitog brašna, da sadrži još možda i zobeno ili raženo brašno; većinom ima i semenke… Postoji u različitim varijantama, oblicima i ukusima.
Pročitajte još…Kreativni doručak: Sendviči koje će vaša deca obožavati!
Izvor proteina
Izbegavajte šunke, salame, nareske… Osim što sadrže natrijum, obiluju konzervansima. Sendvič napunite s tunom, piletinom, ćuretinom, tvrdo kuvanim jajima… Čak i kakav odrezak bolji je od salama u sendviču.
Svaki sendvič podići će malo sira. Koristite “mozzarellu” ili ukusne kozje sireve, a možete čak i sveži posni kravlji sir namazati na hleb pa na njega posložiti meso ili tunu.