Sezona breskvi savršen je povod za neku sjajnu pitu ili ukusan kolač od ovog slatkog voća. Međutim mnogi i pre kuvanja odustanu kada se sete mukotrpnog guljenja breskvine kože. Ali, i za to postoji rešenje, a nakon ovog uputstva breskve ćete guliti kao od šale.
Breskvina koža poprilično je teška za guljenje, a osim toga vrlo lako se ošteti nežno meso. Srećom, postoji sjajan i veoma jednostavan način da to učinite. Još bolje je što, na isti način, možete oguliti i koru paradajza.
Prvo prokuvajte vodu u većem loncu. Dok čekate da voda prokuva na svakoj breskvi nožem napravite dva sitna reza u obliku slova ‘x’, ali nemojte preduboko zarezati. Kada voda prokuva uz pomoć velike kašike u lonac stavljajte jednu po jednu breskvu. Breskvama će biti potrebno od 20 sekundi do dva minuta, zavisno od toga koliko su zrele i tvrde.
Nakon toga pomoću velike kašike jednu po jednu breskvu premestite u veliku činiju punu leda, to će zaustaviti proces kuvanja. Nakon što se breskve ohlade dovoljno da ih bez problema možete držati u ruci, uzmite nož za guljenje i nežno skidajte koru. U tren oka ogulićete kožu, a plod će biti neoštećen.
Izvor: Tportal
Foto: Flickr