Sastojci:
300 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
4 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
100 ml mleka
2 vanil-šećera
1 limun (kora)
250-300 g crnog grožđa
šećer u prahu
Isprobajte i… Sočni kolač s grožđem
Priprema:
1. Jaja i šećer umutiti da masa postane bledo žute boje pa dodati ulje, mleko, vanil-šećer i limunovu koricu.
2. Brašno promešati sa praškom za pecivo i dodati so, pa postepeno dodavati u prethodno umućenu smesu.
3. Pleh za pečenje (32 cm) namazati sa malo ulja i posuti brašnom pa preručiti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 15 minuta.
5. Kada se po površini kolača uhvatila skrama tj. blaga pokorica dodati grožđe isečeno na polovine i nastaviti sa pečenjem još oko sat vremena tj. dok se kolač ne odvoji od ivica kalupa.
6. Pečen kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net