Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 veći krompir
1 veća šargarepa
½ kg karfiola
1 l junećeg bujona
3 kašike gustina
150 ml mleka
so, biber
25 g putera
maslinovo ulje
sveža mirođija
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseckati na sitne kockice. Krompir i šargarepu oguliti i iseći na manje kocke. Karfiol razdvojiti na cvetiće, oprati i ostaviti da se dobro ocedi.
2. U šerpu usuti malo ulja, dodati puter i crni luk pa ga prodinstati da postane staklast i mekan.
3. Zatim, dodati šargarepu i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi.
4. Dodati krompir i karfiol, naliti bujonom, poklopiti i kuvati dok povrće ne omekša.
5. U mleku rastvoriti gustin pa usuti uz stalno mešanje u čorbu koja vri.
6. Začiniti prema ukusu, promešati i skloniti sa vatre.
7. Toplu čorbu sipati u tanjire, posuti seckanom mirođijom i poslužiti.