Start Deserti Jeftine kokos štangle

Jeftine kokos štangle

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za kore:
2 jajeta
200 g brašna
50 g kakaoa
1 prašak za pecivo
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g šećera
Za fil:
1 l mleka
6 kašika šećera
7 kašika griza
200 g kokosa

ISPROBAJTE I… Kokos čokoladice

Priprema:

Fil:
1. U šerpu staviti mleko, šećer i griz, pa zagrvati dok ne provri. Sniziti temperaturu i lagano mešati dok se griz ne skuva i dobije gustinu. Skinuti s ringle, umešati kokos i ostviti fil da se ohladi.
Kore:
1. Ulupati belanca sa šećerom, dodati žumanca i mutiti. Potom dodati ulje, mleko, kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve sastojke sjediniti varjačom.
2. Pravougaoni pleh premazati uljem i posuti brašnom, pa uliti malo više od pola mere za prvu koru. Staviti da se peče oko 6 minuta na 180°C da se uhvati korica.
3. Izvaditi pleh iz rerne, staviti fil i preliti ostatkom smese za koru. Vratiti kolač da se peče oko 30 minuta.
4. Pečen kolač ostaviti u plehu da se dobro ohladi. Po želji, preliti ga čokoladnom glazurom i iseći na štangle.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net