Pileći ražnjići s grilovanim povrćem
Sastojci:
– 300 g pilećeg filea
– 12 listova slanine
– 2 zelene paprike
– 1 tikvica
– 200 g čeri paradajza
– 4 drvena ražnjića
– so, biber
Priprema
1. Pileći file iseći na 12 kockice, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
2. Svaku kockicu umotati u slaninu, pa nanizati po 3 na svaki ražnjić.
3. Pržiti u gril-tiganju s obe strane dok ne porumene.
4. Izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
5. Papriku očistiti od koštica i iseći na kolutove. Tikvicu dobro oprati, pa takođe iseći na kolutove.
6. Dodati papriku i tikvicu u isti tiganj i grilovati nekoliko minuta. Zatim dodati čeri paradajz presečen na polovine.
6. Posoliti i pobiberiti po ukusu i grilovati dok povrće ne omekša.
7. Servirati ražnjiće s grilovanim povrćem.
Recept Danice Milenković iz Kragujevca