Start Odabrani recepti Jela domaćica iz novog broja časopisa “Pošalji recept”

Jela domaćica iz novog broja časopisa “Pošalji recept”

Rižoto sa piletinom i pečurkama

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Potrebno:
600 g pilećeg belog mesa
150 g pirinča
200 g šampinjona
2 kašike soja sosa
50 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
kari paste po ukusu

Priprema:
1. Piletinu iseći na kockice i preliti soja sosom, a zatim je propržiti na ulju nekoliko minuta (dok ne pobeli).
2. Za to vreme očistiti, oprati i prosušiti pirinač, dodati ga mesu i pržiti još 3-4 minuta.
3. Preliti sa 3 dl vode i dodati začine.
4. Šampinjone iseći na listiće, dodati ih pirinču s mesom i ostaviti da se sve krčka još 45 minuta na srednjoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu.

Recept Milene Radivojević iz Jagodine