Start Restoranski vodič Jelena Kostov: Najslađe jedem sa svojim momkom!

Jelena Kostov: Najslađe jedem sa svojim momkom!

DSC_0144
Mlada, uspešna, atraktivna i jedna od  najobrazovanijih  pevača na folk sceni, Jelana Kostov, svoju popularnost je stakla zahvaljujući takmičenju Zvezde Granda u kojem je stigla do samog finala. Naša sagovornica za sebe kaže da voli da jede, da ne pazi šta i kada jede i da se , na sreću, to na njenoj figure ne vidi. Imala je samo 14 godina kada se osamostalila I baš zbog toga je vrlo rano naučila da kuva, ali joj je mamina kuhinja do dan danas ostala najdraža.

U početku mi je mama slala hranu, ali sam ubrzo shvatila da je vreme da I ja nešto spremim za sebe. Imala sam divnu gazdaricu uz koju sam zavolela kuvanje, a i mnoge stvari sam od nje naučila, priča Jelena o svojim kulinarskim počecima.

Veći deo svog školovanja provodi u Nišu, kojeg pored rodnog Dimitrovgrada i Beograda, smatra jednim od svojih najdražih gradova. Jelenino najomiljenije  mesto u Nišu gde  možete pojesti kvalitetna i ukusna jela je restoran Pleasure koji se nalazi u samom centru NIšu,  u poznatom kazandžijskom sokačetu.

“Ovaj restoran  je poznat po sjajnim i ukusnim specijalitetima, ali I po opuštenoj i prijatnoj atmosferi koja je začinjena laganom  muzikom,  baš po mojoj meri. Uglavnom naručujem njihove rolnice, a najomiljeniji  specijalitet koji je ovde izvrstno prave je Tomazi salata koja se sastoji od junećeg mesa, pasulja, paprika, luka, pečuraka, a sve to je zaliveno paradajz sosom koji salati daje originalni šmek.”

pleasure

pleasure1

pleasure2

pleasure4
Zbog prirode svog posla, Jelena trenutno živi u Beogradu   i pored silnih obaveza, uvek nađe vremena da nešto skuva za sebe, momka i svoje prijatelje, a kada poželi da neko drugi kuva za nju, odlazi  u restoran Palazzo Pitty  koji se nalazi u neposrednoj blizini njenog stan, na Košutnjaku  sa kojeg se pruža prelepi  pogledom na srpsku prestonicu.  Uglavnom bira specijaliteta od  pilećeg mesa sa nezaobilaznim prilozima od raznog ukusnog povrća.

restoran-palzzo-pitti-01

restoran-palzzo-pitti-28
 “U  Palazzo Pitty naručujem  njihovu čuvenu piletinu sa četiri vrste sira i piletinu sa brokolijem. Ponekad se zasladim I palačinkom, mada  od slatkiša najviše konzumiram čokoladu. Posle glavnog jela i deserta , coca- cola je piće koje mi najviše prija iako se trudim da je izbegavam jer znam koliko je nezdrava.   Najslađe jedem sa svojim momkom i uglavnom mi je uvek ukusnije ono što on naruči i zbog toga uglavnom  ostane bez jela u svom tanjiru”,  završava Jelena.

Tekst: Jasmina Jovičić, Life Content