Start Restoranski vodič Jelena Vučković: Uživam u ukusu dobrog bifteka

Jelena Vučković: Uživam u ukusu dobrog bifteka

Svoj talenat i strast za muzikom, mlada pevačica Jelena Vučković nasledila je od svojih roditelja, pevačice Goce Božinovske i kompozitora Radeta Vučkovića.
Iako peva od malih nogu, širom auditorijumu postala je poznata kao jedna od učesnica u takmičenju “Zvezde Granda”.
Ova atraktivna brineta nam je otkrila da se odlično snalazi za šporetom, a za italijanske specijalitete je pravi majstor.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Ja se odlično snalazim u kuhinji, svaki dan spremam nešto i uživam da kuvam.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si bila izbirljiva?
Kao dete nisam bila puno izbirljiva što se tiče hrane. Sećam se baka je uvek pred polazak u školu pripremala prženice, tako da mi je to najviše ostalo u sećanju.
Sad ponekad i sama volim da ih napravim i prisetim se divnih trenutaka detinjstva.

Omiljeni restoran, preporuka
restoran_tri_sesira_3 restoran_tri_sesira_7
Slabo posećujem restorane, ali kada sam umorna i želim da pojedem nešto lepo onda odem na Skadarliju, u restoran “Tri šešira” gde volim da se opustim i uživam u njihovim predivnim specijalitetima.

Omiljena kuhinja
Omiljena kuhinja mi je italijanska, volim njihove specijalitete kao što su paste i piroške koje znam da odlično spremim.
Volim da jedem začinjenu i ljutu hranu, a najviše uživam u ukusu dobrog bifteka.

Da li postoji nešto što nikada ne biste pojeli?
Ne volim svinjsko meso i to izbegavam jer mi bude muka.

Omiljeni recept
Testenina u sosu od pečuraka

Sastojci:
– pakovanje testenina (špagete, makarone)
– 500 g šampinjona
– glavica crnog luka
– 1 dl belog vina
– 2 dl neutralne pavlake
– 100 g parmezana
– peršun
– beli luk
– so, biber

Priprema
Na maslinovom ulju izdinstati crni luk i zatim mu dodati narezane šampinjone koji se dinstaju dok voda ne ispari. Naliti belo vino i još malo pustiti da krčka. Nakon toga, ulijemo neutralnu pavlaku i dodamo izgnječen beli luk. Skuvanu testeninu preliti pripremljnim sosom i posut ih peršunom i narendanim parmezanom.

Autor: Jasmina Jovičić