Sastojci:
500 g krompira
3 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kašike ulja
500 ml povrćnog bujona
2 crvene paprike
800 ml pelata
2 kašičice mlevene crvene paprike
1 čen belog luka
200 g narendanog kiselog kupusa
so, biber
Priprema:
1. Krompir i šargarepu oguliti i oprati pa krompir iseći na kocke, a šargarepu na kolutove. Luk oljuštiti, naseckati pa zajedno sa krompirom i šargarepom pržiti na zagrejanom ulju. Kada luk postane staklast uliti bujon.
2. Paprike prepoloviti, očistiti od koštica i iseći na kockice.
3. Zajedno sa pelatom umešati u varivo te posuti mlevenom crvenom paprikom.
4. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati sitno iseckan beli luk, promešati te ostaviti da se krčka 10 minuta.
5. Na kraju umešati kupus pa kuvati još 20 minuta na umerenoj temperaturi.